Follow by Email

Easy store

Jumaat, 23 Disember 2016

Petua Merawat Kuning bayi (Jaundis)

Ibu-ibu mesti rungsingkan bila bayi disahkan demam kuning (jaundis). Lebih sedih jika bayi terpaksa ditinggalkan di hospital tanpa ibu disisi.

Jadi apabila ibu-ibu sedari bayi mula menunjukkan tanda2 kuning sediakan belimbing buluh. Caranya potongkan belimbing buluh ,dan lekatkan pada badan bayi, hasilnya hari pertama selepas pulang dari wad bersalin selepas lekatkan belimbing tersebut, in shaa Allah bacaan kuning nya menurun.

Selain itu, ibu-ibu juga boleh mencari buah kundur. Rebuskan buah kundur, air rebusan tu ibu-ibu minum dan titiskan sedikit dalam mulut bayi. Ibu minum, bayi akan dapat khasiat melalui susu ibu. In shaa Allah turun kuning.


Selain itu, boleh juga ikhtiar dengan anggur hitam. Ibu makan anggur bayi dapat khadiat melalui susu ibu. Ibu boleh juga titiskan dalam mulut bayi. Ramai yang buat tips ni menjadi. Disamping itu, bagi bayi minum air zamzam. In shaa Allah hasilnya bacaan kuning akan berkurang.

Oh ye ada lagi satu petua, ibu-ibu cari pokok batang wali, belah batang wali kemudian ambil getahnya sapu pada tapak kaki bayi. Ada sorang sahabat dia ambil petua ni bacaan kuning 200 turun mendadak sehingga 70. MasyaAllah, jadi ibu-ibu kalau mudah jumpa batang wali ni boleh la ikut macam Bella nyatakan tadi In shaa Allah berkesan.

Jika ibu-ibu sukar untuk memperolehi buah2 yang Bella nyatakan tadi, ibu-ibu boleh juga mengamalkan Skinrich malah booeh juga dibancuhkan sedikit dan dititiskan didalam mulut bayi. Skinrich pakar cuci darah No 1 Di Malaysia jika ibu teratur mengambil SKinrich ibu-ibu pasti teruja dengan kerberkesanannya. Skinrich mengandungi:

✔ ekstrak tomato
✔ ekstrak manggis
✔ ekstrak delima
✔ ekstrak biji anggur
✔ ekstrak aloe vera
✔ ekstrak maquiberry
✔ ekstrak argan
✔ ekstrak biji apricot
✔ kolagen ikan kod

9 Kehebatan SkinRich Seven Ageless Essence:
✔ Membuang toksin dalam darah
✔ Menjadikan kulit seluruh badan lebih anjal, cerah, gebu & awet muda
✔ Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
✔ Mempunyai formula anti penuaan dan awet muda
✔ Merawat penyakit alergik (alahan) makanan
✔ Menguatkan akar rambut
✔ Menjaga kesihatan kuku agar kekal sihat, cantik dan bersinar
✔ Memulihkan kulit gatal-gatal dan kesan ekzema serta merawat psiriosis
✔ Memulihkan dan mempercepatkan proses pertumbuhan kulit baru


PM / WHATSAPP KE 018 912 7787
PM / WHATSAPP KE 018 912 7787
PM / WHATSAPP KE 018 912 7787 🚗 Delivery AREA : Kemaman/Kuantan
atau pembelian melalui POS LAJU seluruh Malaysia 📦

Tiada ulasan:

Catat Ulasan